IC grijalice

Revolucionarna tehnologija grijanja

Energetska efikasnost uz najmanje troškove

Na početnu stranuNa početnu stranu Ispiši stranu


LARIX d.o.o.
Varaždinska ulica, II. odvojak br. 4
HR - 42000 VARAŽDIN - Jalkovec

Tel.: (042) 379 479
Fax.: (042) 379 499

Prednosti infracrvenih grijalica

 

1. Zašto infracrvene grijalice?

Zbog sve veće potrebe ljudi za boravkom na otvorenom, električne infracrvene grijalice su idealno sredstvo za "usmjereno" grijanje određenog područja beznepotrebnog gubitka energije na zagrijavanje zraka između grijalice i grijanog tijela. Kod klasičnog načina grijanja izvor koji zrači toplinu prvo zagrije zrak oko sebe zatim, taj zagrijani zrak grije površinu koja je izložena. Infracrvene grijalice rade na principu sunca s time da je spektar zračenja puno zdraviji jer se koristi samo infracrveno (IC) zračenje bez štetnog ultraljubičastog (UV) zračenja. Kod te vrste grijanja zrak koji se nalazi između izvora isijavanja (npr. sunce) i izloženog tijela ne predstavlja nikakvu prepreku.

 

2. Što dobivate kupnjom infracrvenih grijalica?

  • ušteda na mjesečnim troškovima čak i do 4 puta

  • ne gubi se vrijeme i energija na predzagrijavanje

  • efektivno i ciljano grijanje

  • plaćate onoliko koliko potrošite

  • bešuman rad i bez mirisa

  • bez potrošnje kisika - primjereno i za zatvorene prostore

 

3. Montaža i korištenje infracrvenih grijalica

Montaža infracrvenih grijalica je jednostavna i s minimalnim troškovima. Ovisno o vrsti prostora možemo ih pričvrstiti na zid, pod strop ili postaviti ih na stalak-nosač, te ih zatim priključimo na izvor električne energije i to je to. Idealne su za ugradnju na terase, zimske vrtove ili u šatore. Mogu se bez problema po potrebipremještati ili dodavati nove.

Odmah po uključivanju, grijalice daju gotovo 100% iskoristive snage (92% energije pretvara se u toplinu, a preostalih 8 % u svjetlost). Zato je njihova učinkovitost vrlo visoka što djeluje i na psihičkoj bazi te doprinosi efektu ugode i zagrijanosti. Možemo ih uključivati i isključivati s bežičnim daljinskim upravljačem, također intenzitet grijanja možemo regulirati i vrlo elegantno prilagoditi trenutnim potrebama.

Jedna od prednosti je i u tome što je radni vijek grijačeg tijela bez obzira na učestalost uključivanja i isključivanja do 5.000 radnih sati, tj. ako je grijalica dnevno uključena 6 sati onda radni vijek grijače cijevi približno iznosi 833 dana ili 2 godine, 3 mjeseca i 13 dana.

 

 

  


© Larix d.o.o. Sva prava pridržana. Izrada web stranice Oblikovanje.com